Skift af sadelpind

Enten har du fundet en fancy een af slagsen.. eller også har du været hos en Bikefitter… de kan godt være lidt irriterende sådan nogen og siger tit skift dit og skift dat. Der er aldrig et ‘eller’ …. (men fair enough skal det siges at de formodentligt ALTID har ret 🙂 )

Hvis din sadelhøjde er korrekt, – så sæt et stykke elektriker tape om sadelpinden præcist hvor den møder ‘kraven’ i rammen’. Så har du et udgangspunkt du kan finde igen, – just in case.

Løsn bolten på ‘kraven’ der klemmer omkring sadelpinden (men tag den ikke ud) og drej/træk/band i sadlen indtil sadelpinden kommer op. Hvis den sidder fast, – bliver du bare ved. Hvis den var besværlig at få op, – så husker du at give den fedt når du samler igen.

Fordi sadelpinden sidder inden i din Carbon ramme, – så skal du her bruge ‘Carbon fedt’, nogen kalder det også Carbon gripper og det er fedt der ‘øger friktionen’ imellem typisk Carbon og aluminium. Smør sadelpinden ind i et tyndt lag fedt, sæt den på plads i korrekt højde (hvis det er en Bikefitter der har været på spil har du et mål du skal ramme), hvis du bare skal rense og ‘fedte’ ind, – har du dit elektriker tape), -så sæt den lige og spænd den fast på moment. 4-5 Nm og det står typisk på kraven. Bemærk at vinklen på sadel ikke har været rørt hvis du bare fedter ind. Hvis du også har skiftet sadel er der en anden artikel om det her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait