Polering

Jeg tror jeg skal holde denne del rimelig… kort… 🙂

Grunden til at du skal overveje det, – er at det holder cyklen pæn og det gør at skidt og snavs simpelthen ikke sætter sig lige så fast og den er nemmere og hurtigere at vaske fra gang til gang, bare fordi du har poleret rammen et par gange om året. Så den tid du bruger her, får du igen.

Men det er ligesom med en bil, vask cyklen, vask med affedter… og ja.. der er vi måske allerede ude over kanten… læg laksegling på, lad det tørre op og poler. Easy-peasy.

Men jeg har 3 forslag til midler :

Lakforsegler og voks : Kig på Muc-Off Miracle Shine, de siger de kan fjerne små ridser faktisk og lægger et lag voks over det hele, der holder længe. Ikke helt ‘showroom’ shine som Morgan Blue Polish men det holder længere. Meget længere.

Morgan Blue Polish, – i spray (det er virkeligt noget rod når det er flydende), det er godt til at fjerne ‘snask’, klister, asfalt og lægger samtidigt en ‘hinde’ på rammen som hjælper og det giver en ‘showroom’ finish… der dog ikke varer så længe som lakforsegler eller voks.

Sonax skylleforsegler : Giver ikke ‘shine’ og holder faktisk heller ikke særligt længe, – men det er eddermanme nemt og lægger en hydrofobisk hinde på cyklen (så vandet ‘glider’ af) Når cyklen er våd (yup – våd) sprayer man lidt på og skyller grundigt efter med kraftig vandstråle. Alene fordi du lige har sprayet Sonax på kan man nærmest ‘ryste’ cyklen tør. Meget nemmere at tørre efter med en klud. Holder nogle uger. Jeg vil tro at den tid du bruger på at spraye Sonax på 1 gang om måneden er tjent ind på 2 gange vask,- bare fordi det er nemmere og går hurtigere.

Det du skal.. er selvfølgeligt at bruge voks først, lad det hærde i 24 timer og så vasker du og lægger et lag Sonax på, – og det gør du herefter 1 gang om måneden indtil det er tid til et nyt lag voks.

p.s. og nøjagtigt som på bilen kan man ikke undgå at få voks på kabler, – i kanter, – på gummi og alle de steder hvor man ikke gider se på det… bare tænk at det går langsomt væk efterhånden som du får vasket nogle gange.. Kold Tyrker – bare accepter det.