WD40 på kæden ?

WD40 kan mange ting, specielt i gamle dage, men smøremiddel – det er det IKKE.

Det er en penetrerende væske der kan opløse rust og er vandfortrængende, – så det eneste sted jeg bruger WD40 er når nogen smider sådan en cykel her foran mig kl. 22 og går, for jeg gider ikke vaske den nu.

Men kæden har lige kørt 4 timer i øsende regnvejr, så for at undgå at den ruster, hvis voks/olie er spulet helt væk, så bader jeg kæden i WD40. Det vil fortrænge vandet, tage begyndende rust og på magisk vis undgå at den bliver smadret af bare at stå og stå… til imorgen.. når jeg gider.

Bare lad som om det er olie eller voks, og spray et lag på kæden imens du drejer baglæns. Husk at det er mere flydende end olie eller voks så det snasker lidt mere, – og giv den rigeligt så kæden er helt mættet og læg en klud under kæden for den vil dryppe.

Det er hvad jeg tror ihvertfald – så det er det jeg gør en gang imellem.

P.S. nej, – man kan ikke køre med WD40 på kæden.. det er ikke et smøremiddel, så det vil ikke være rigtigt godt.. ret længe. Dette er alene for at undgå at skulle vaske kæden lige nu, i mørket, – så den kan overleve indtil man gider vaske.

P.P.S Et rigtigt smøre middel, til at smøre med, er Brunox Turbospray (fås mange steder, f.ex. hos Thansen), men jeg er usikker på om det er vandfortrængende også.. så derfor.. til dette bruger jeg WD40.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait