Justering af sadel

Hvis du skal justere din sadel, eller skifte den, – så bid lige mærke I hvor den eksisterende sadel sidder nu. Der er typisk en lille ‘markør’ hvor sadlen spændes på sadel pinden i forhold til hvor langt fremme eller tilbage den sidder.

  • En sadel sidder typisk ‘lige’, ‘vandret’ eller peger en anelse ‘nedad’ mod fronten af cyklen (sjældent op og hvis du tænker over det vil du opdage ‘hvorfor’ de sjældent peger ‘opad’), men det er meget individuelt. Et godt udgangspunkt er at sikre at den peger lige ud eller ‘lidt ned’. Sadel-formen kan gøre det lidt besværligt lige at vurdere fra sadel til sadel men læg noget fladt/lige/hårdt over sadlen og mål på det. Det her er et spækbræt og det fungerer rigeligt fint.

Dobbelt check lige at din cykel står på et vandret underlag…..og mål med vaterpas eller brug en app på din telefon – ja det findes 🙂

  • Når du splitter det ad, – så gør det stille og roligt og hold øje med hvordan det er samlet. Rækkefølgen, – hvilken vej passer beslag osv.
    Det er sjældent voldsomt kompleks men det er noget rod at montere et beslag omvendt…

    Det er også en god ide at checke om du kan se hvor hårdt boltene skal spændes, – i dette tilfælde kan jeg se at de skal spændes med 8-10 Nm. Rens fladerne og giv det lidt fedt inden du samler det igen, incl. boltene.

    Hvis du skal justere din sadel position,- så husk at gøre i det små etapper… 3-5 mm. frem og tilbage ad gangen og prøv det.

    Sadel-vinklen skal du ændre MEGET forsigtigt og bedst (i begge tilfælde) er det at have det nødvendige værktøj med på tur og justere (lidt ad gangen) undervejs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait