Fedt

Man bruger fedt allevegne når man skruer, – både i lejer og andet besværligt men også bare på ens stikaksel igennem hjul-navet, på bolte, når sadlen tages af og skiftes eller justeres, frempinden… alle steder hvor noget skal sidde ‘mod’ noget andet. Jeg bruger olie eller spray-smøremidler til andre steder – til ting der ‘bevæger sig’.

Der findes oceaner af forskelligt fedt og jeg har simpelthen besluttet at bruge ‘keramisk lejefedt’.

Det er det ‘bedste’ til lejer siger de kloge og virkeligt over-kill til alt andet og det er også ‘dyrt’ siger de kloge…

men jeg har valgt keramisk fedt og så har jeg kun det og skal ikke bøvle med forskellige tuber.

En tube koster 69 kroner og holder mindst 1 år… og jeg skruer altså en del…..

Jeg har valgt at bruge en ‘fedt-sprøjte’ det gør det meget nemmere at lægge en smule fedt lige der hvor man vil have det, men det er mest til lejer og andet hvor sådan en er god. En bøtte fedt, eller tube, kan fint klare det stort set alle andre steder.

men igen – bare for at undgå mange forskellige slags – hvis jeg kun kunne vælge 1 type, vælger jeg keramisk lejefedt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait